Eis van tien maanden voor mishandelende vader
13 Dec 2013, 14:00
foto


Het Openbaar Ministerie heeft tegen Armado R. (49) een celstraf geëist van tien maanden waarvan twee voorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Hij wordt ervan beschuldigd zijn driejarige dochter meerdere malen ernstig mishandeld te hebben.

Reshmi Rathipal, officier van justitie, deelde mee dat het kind op 13 juni zwaar mishandeld is. Een anonieme beller tipte de politie. Ook vertelt het meisje dat haar vader haar met een lepel had geslagen.
De arts constateerde zwellingen en blauwe plekken op het lichaam van de peuter. Ook klaagde het kind van pijn. Verschillende getuigen hebben in de rechtszaal verklaard dat Armado R. het kind vaker geslagen heeft. Een oppas van het kind getuigt dat de verdachte een keer tegen haar gezegd zou hebben dat zij het meisje geen eten moest geven voor die dag, omdat ze niet wilde luisteren. Een andere getuige die bij de verdachte inwoont, verklaart dat het kind uren moest puzzelen in de kamer voor straf, omdat zij hier niet van houdt.

Strakke regels
De verdachte zegt dat hij strakke regels heeft en dat hij het kind wel met een lepel geslagen had. Maar, de zware mishandeling heeft het kind opgelopen doordat zij van de bromfiets viel op die bewuste dag. Volgens hem werden zij aangevallen door een hond.

Rathipal vindt dat de vader, de opvoeder van het kind, de grenzen van een pedagogische correctie heeft overschreden. Advocaat Robby Dens voert aan dat zijn cliënt nooit de bedoeling heeft gehad om zijn dochter te mishandelen. "Bovendien mag hij huisregels stellen en die moeten nageleefd worden. Hij heeft zware handen. Dat merk ik als hij mij een handdruk geeft. Mijn cliënt heeft geen rekening gehouden met zijn fysieke gesteldheid", stelt Dens.
Rathipal merkt op dat het OM regels respecteert, maar deze moeten volgens haar proportioneel zijn. "Als dit behoort tot pedagogische opvoeding dan mogen wij alle verdragen en kinderrechten afschaffen", benadrukt de officier van justitie. Deze zaak zal op 9 januari 2014 verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May