Plooien gladgestreken tussen OW en vuilophalers
12 Dec 2013, 12:00
foto
Minister Rabin Parmessar spreekt de vuilophalers toe op zijn ministerie. (Foto: min. OW)


“Laten wij in harmonie verder gaan en geen haat, wrok of rancune jegens elkaar koesteren,” zo sprak minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) de vertegenwoordigers van de 24 vuilophaalbedrijven toe. Acht bedrijven voerden actie tegen de avond vuilophaal en hebben door tussenkomst van de rechter gisteren hun werkzaamheden hervat.

Parmessar hoopt dat beide partijen lering hebben getrokken uit de toen ontstane situatie. Hij heeft gezegd dat intern zaken op orde zullen worden gesteld. “De samenleving staat centraal,” zei de bewindsman. In het belang van de hele natie kijkt hij uit naar een betere communicatie en goede samenwerking.

Rechter Ingrid Lachitjaran heeft geen vonnis geveld, omdat ze het beter vond dat partijen zelf tot overeenstemming kwamen. Eerder zei Robert White, voorzitter van de Bond van Vuilophalers (BVV) aan Starnieuws dat zij meer vertrouwen hebben in de oplossing die bereikt is door tussenkomst van de rechter.

De overheid moest over de brug komen met de achterstallige betalingen en de bond heeft ook een toeslag bewerkstelligd voor het ophalen van vuil in de avonduren. De heer Oemraw en mevrouw Maatsen van de afdeling Vuilophaal en verwerking zijn hiermee belast.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May