VHP-voorzitter heeft bewijzen over etnische uitspraken SRS
12 Dec 2013, 00:00
foto
VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi


VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi is niet van plan zijn verontschuldiging aan te bieden aan de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS). "Als assembleelid en VHP-voorzitter heb ik veel klachten gekregen uit de samenleving over etnische opmerkingen in 'Bakana Tori'. Deze zijn krenkend voor grote delen van de samenleving", zegt Santokhi aan Starnieuws.

In een verklaring zeggen de directie en raad van toezicht van SRS dat Santokhi's opmerkingen op een VHP-vergadering in Nickerie kant noch wal raken. Volgens de politicus zou SRS de hele dag bezig zijn met het aanwakkeren van etnische sentimenten. Hij merkte op dat het om een staatsmedium gaat en mensen die onder verantwoordelijkheid staan van de president zich schuldig maken hieraan.

"Als SRS de gewraakte informatie niet heeft, dan willen wij die aan haar geven als zij het vraagt", zegt Santokhi. Hij blijft erbij dat de etnische opmerkingen zijn gemaakt en die worden afgekeurd. "Die informatie is beschikbaar voor SRS en de rechter. Ik laat mij niet afleiden door afleidingsmanoeuvres en ik ga door met mijn politieke strijd", laat Santokhi optekenen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May