Chantal Doekhie ontvangen door Nederlandse minister
11 Dec 2013, 17:00
foto
Chantal Doekhie overhandigt haar geloofsbrieven aan de Nederlandse minister Frans Timmermans.


De Surinaamse zaakgelastigde in Nederland, Chantal Doekhie, heeft vandaag haar benoemingsbrevet aangeboden aan minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken. Zij is al twee jaar in Den Haag, maar Timmermans had geen tijd om de geloofsbrieven in ontvangst te nemen.


Doekhie zegt aan Starnieuws dat de ontmoeting zakelijk en formeel was. Tijdens de korte ontmoeting met de minister heeft hij aangegeven dat hij hoopt op een hechtere relatie tussen Suriname en Nederland. Dit, vanwege de historische, culturele en maatschappelijke verbondenheid tussen beide landen.

Suriname heeft eerder geweigerd om de geloofsbrieven aan te bieden aan iemand anders dan de minister. Uiteindelijk heeft Timmermans besloten Doekhie te ontvangen. Nederland dringt al enige tijd aan op herstel van de relatie. De vorige ambassadeur Aart Jacobi werd na de aanname van de Amnestiewet op 5 april 2012 teruggeroepen naar Den Haag. Hij is niet meer teruggekeerd. Timmermans heeft intussen te kennen gegeven dat tijdelijk zaakgelastigde Ernst Noorman de nieuwe ambassadeur wordt. Dit moet nog worden gesanctioneerd door Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May