RGD kan nu nieuw gezondheidscentrum Flora realiseren
11 Dec 2013, 07:00
foto
Minister Steven Relyveld overhandigt grondbeschikkingen voor RGD aan zijn collega Michel Blokland van Volksgezondheid. (Foto: RGD)


Het gezondheidscentrum van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) te Flora zal worden gesloopt. Hier zal een nieuw gebouw verrijzen. Dit is mogelijk aangezien de grondbeschikking van het terrein nu in orde is gekomen. Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer heeft drie beschikkingen overhandigd aan zijn collega Michel Blokland van Volksgezondheid.

Algemeen directeur Maaltie Sardjoe zegt dat met de beschikking aan een belangrijke voorwaarde is voldaan. Nu heeft RGD het recht op het perceel en mag beheersdaden uitvoeren hierop. De stichting heeft ook de beschikking gekregen van percelen waarop twee dienstwoningen staan, meldt de voorlichtingsdienst van RGD.

Relyveld zei bij de overhandiging van de documenten dat RGB van oordeel is dat gezondheidszorg een continue proces is en nooit mag worden onderbroken. Ook andere percelen waarop RGD faciliteiten heeft staan, zullen via Volksgezondheid aan haar ter beschikking worden gesteld.
Minister Blokland zei dat deze toezegging een geruststelling is, want hiermee is de vrees weggenomen voor grondaanvragen op percelen waar de RGD faciliteiten heeft staan. De bewindsman zei dat nu de plannen van de RGD kunnen worden gerealiseerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May