STVS-manager: Stopzetten 10 Minuten was incident
10 Dec 2013, 13:45
foto
Shirley Lackin, lid van het managementteam STVS.


Shirley Lackin, lid van het managementteam van de STVS, vindt het jammer dat maandagavond de uitzending van het 10 Minuten Jeugdjournaal door de programmadienst uit de uitzending is gehaald. Het is een incident. Het is geen opdracht van mij en ook niet van hogerhand”, zegt Lackin in gesprek met Starnieuws.

De STVS-topper zal met het stichtingsbestuur in overleg treden om dit incident recht te trekken. Lackin is maandagavond opgebeld door hoofdredacteur Hennah Draaibaar van het Jeugdjournaal, met de mededeling dat het programma uit de ether is gehaald. “Voor mij was het nieuws. Ik heb gevraagd om de zaak te onderzoeken. Wel weet ik dat er een afspraak bij ons is om alles wat we aangeleverd krijgen, goed te bekijken. We krijgen namelijk van alles binnen en soms zijn er zaken bij die opruiend zijn. De jongens heb ik daarover al eens aangesproken en op basis daarvan hebben zij het programma uit de ether gehaald", legt Lackin uit.

De manager zegt na het programma vanmorgen bekeken te hebben, tot de conclusie te zijn gekomen dat er niets verkeerds is ermee. "Ik begrijp de boodschap er in, maar ik zou het niet uit de ether hebben gehaald. Ik heb ook met de jongens van de programmadienst gesproken. Ik heb ze gezegd dat ik volledig begrijp waarom ze het hebben gedaan maar, dat er geen reden aanwezig was het programma stop te zetten".
Lackin zegt dat vandaag het Jeugdjournaal normaal wordt uitgezonden. “Ik heb aan de hoofdredacteur gezegd dat zolang er geen beledigingen in het programma voorkomen, het normaal moet verschijnen. Jeugdjournaal verschijnt al tien jaar bij ons en dit is nog nooit eerder gebeurd”, zegt Lackin.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May