Minister Adna hoopt dat 50% jongeren zal stemmen
10 Dec 2013, 16:00
foto
Een jeugdige brengt haar stem uit op het E.P.J. Meyer Lyceum. (Foto: Raoul Lith)


Minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken hoopt dat vijftig procent van de jongeren tussen 12 en 25 jaar vandaag zijn stem zal uitbrengen. De jongeren mogen 29 leden kiezen voor het Nationaal Jeugdparlement. De bewindsman heeft zich vandaag georiënteerd op het E.P.J. Meyer Lyceum, een van de scholen waar jongeren konden stemmen.

Maya Fokké-Manohar, voorzitter van de kiescommissie, zegt aan Starnieuws dat vorig jaar 22,8% van de jongeren heeft gestemd. Dit jaar is het aantal kiesgerechtigden 122.000. Op de scholen konden de jeugdigen tot 13.00 uur stemmen. Er kan tot 18.00 uur worden gestemd op de kantoren van de bestuursopzichters. Gehoopt wordt dat zoveel mogelijk jongeren hun stem zullen uitbrengen.

Adna zegt dat de opkomst door de jaren heen niet hoog is. Hij stelt dat het om een bewustwordingsproces gaat. Ook de participatie van de jeugdparlementariërs kan beter. Zij moeten volgens de minister meer in de gelegenheid worden gesteld om projecten uit te voeren. Hierdoor wordt hun betrokkenheid groter. Ook de rechtspositie van de jongeren moet beter geregeld worden. Hieraan moet nog worden gesleuteld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May