ABOP-jongeren staan stil bij vrijheid van de mens
10 Dec 2013, 10:00
foto


“Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren.” De ABOP-jongeren staan vandaag op de Internationale dag van de Rechten van de Mens, dan ook stil bij deze onvervreemdbare waarde. “Op deze dag willen wij ook dat eenieder met dit deel van het eerste artikel van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, goed bewust is van de gelijkheid en waardigheid van ieder Surinamer.”

De ABOP-jongeren willen dat, zonder enig onderscheid van welk aard dan ook als ras, godsdienst, kleur, geslacht, taal, politieke of andere overtuiging, nationale of maatschappelijke afkomst, de Surinamer zich vrij voelt. Het vormt de basis opdat de mens niet gedwongen wordt om in laatste instantie zijn toevlucht te nemen tot opstand tegen tirannie en onderdrukking. Suriname heeft in zijn geschiedenis verschillende perioden van onderdrukking gekend. Het meest in het oogspringende is tijdens de koloniale periode. Voorvechters van vrijheid en gelijkheid in Suriname moeten op een voetstuk worden geplaatst. De ABOP-jongeren voelen zich vereerd dat hun leider, Ronnie Brunswijk ook in de rij van vrijheidsstrijders wordt geplaatst. “Zij hebben mede de basis gelegd voor deze vrije natie en dat wij vandaag aanspraak kunnen maken op alle rechten en vrijheden in Suriname. Elke vorm van inbreuk op de vrijheid, gelijkheid en waardigheid van de mens wordt dan ook afgekeurd.”

De strijd van wereldleider Nelson Mandela, tegen apartheid wordt ook gekenmerkt als de strijd voor vrijheid en tegen elke vorm van onderdrukking. Mandela is ongetwijfeld een wereldsymbool voor de vrijheid, rechtsgelijkheid en voorvechter van natievorming. Het is belangrijk dat iedere Surinamer de eigenschappen als vredelievendheid, bedachtzaamheid, tolerantie, integriteit van deze charismatische wereldleider van de eeuw tot zich neemt.

De ABOP-jongeren zijn dan ook bijzonder verheugd dat hun partij de randvoorwaarde voor vrijheid, gelijkheid en waardigheid waarborgen. Het zijn deze randvoorwaarden die moeten zorgen dat ieder Surinamer toegang heeft tot onderwijs, betere huisvesting, goede gezondheidszorg en volledige economische ontplooiingskansen. En dat vooral de vrede in Suriname verder wordt bewerkstelligd. “Wij nemen de vrijheid om namens alle jongeren in Suriname ons medeleven te betuigen in het heengaan van één van de wereldberoemde geestesvaders voor de vrede. Het is gepast dat de regering alles in het werk stelt om deze wereldleider te vereeuwigen met het plaatsen een standbeeld van Mandela.”

De jongeren van de partij doen dan ook de oproep aan de samenleving en in het bijzonder de jongeren om vooral in de voetsporen van de Nobelprijs-winnaar van de Vrede, Nelson Mandela, te treden. Maar ook in de geest van deze belangrijke dag voor de mensheid te blijven vechten voor vrijheid, gelijkheid en waardigheid van alle Surinamers. Op 10 december vandaag wordt wereldwijd de Internationale dag van de Rechten van de Mens herdacht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May