Jeugdjournaal tijdens uitzending STVS uit de lucht gehaald
10 Dec 2013, 00:00
foto


Het 10 Minuten Jeugdjournaal is tijdens de uitzending maandagavond op de STVS uit de lucht gehaald. Hoofdredacteur Hennah Draaibaar heeft van de leiding van het staatsmedium nog geen duidelijkheid gekregen over de reden van het niet volledig uitzenden van het programma.

Draaibaar zegt aan Starnieuws dat de leiding van de STVS nog uitzoekt wat er aan de hand is. In het bulletin werd onder andere verslag gedaan over de herdenkingsdienst in de Alfonskerk ter nagedachtenis van de 15 vermoorde mannen op 8 december 1982.

"Wij hebben een verslag gedaan over de kerkdienst. Het gaat om vrije meningsuiting. Ik ben geschokt over dat de uitzending uit de lucht is gehaald", zegt Draaibaar. Zij stelt dat er niks in het programma was dat de abrupte onderbreking rechtvaardigt. De hoofdredacteur van het Jeugdjournaal deelt mee dat er geen afspraken zijn over screening van het programma vooraf. "Dat zou censuur zijn. Wij leveren het programma kant en klaar af en dit wordt normaal uitgezonden", zegt Draaibaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May