Veerboothouders Commewijne al een jaar niet uitbetaald
10 Dec 2013, 02:00
foto
Ondernemers van Commewijne die de oversteek doen, willen hun geld hebben. (Foto: ASP)


Veerboothouders, gebundeld in Belangen Organisatie Veerboothouders in Commewijne, hebben al een jaar geen subsidie ontvangen van de Staat. Dat zegt voorzitter Michel Nathoe. Hij deelt mee dat 67 veerboothouders deel uitmaken van deze organisatie. Per boothouder moeten er bedragen tussen de SRD 10.000 en SRD 13.000 worden betaald.

''We hebben brieven geschreven naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en hebben ook contact gehad met de vicepresident, maar niemand heeft wat van zich laten horen'', zegt Nathoe. De boothouders worden met de dag ongeduldiger en vragen zich af waarom de overheid toezeggingen heeft gedaan en zich niet eraan kan houden.

''Wij moeten veel geld uitgeven om onze boten te onderhouden'', zegt boothouder Moen Soekhoe. Hij zegt dat boothouders die varen vanuit Leonsberg, Johanna Margaretha, Kroonenburg en Meerzorg woedend zijn. ''De passagiers worden beschermd door de Staat, maar wij niet. De benzineprijzen zijn verhoogd en wij mogen onze tarieven niet aanpassen. Ons is beloofd dat we subsidie zullen krijgen en uiteindelijk gebeurt dat niet. Wat doen ze dan allemaal met die middelen uit de government take?'', klaagt Soekhoe.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May