'Berichten over bijzondere bevorderingen KPS zijn vals'
09 Dec 2013, 16:30
foto
Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie


De korpschef van het Korps Politie Suriname (KPS), Humphrey Tjin Liep Shie, is de berichtgeving over bijzondere bevorderingen binnen het KPS beu. Tjin Liep Shie zegt dat deze mediaberichten onjuist zijn. Door het KPS zijn geen voorstellen van bijzondere bevorderingen van inspecteurs en onder-inspecteurs gedaan en deze zijn dus ook niet in behandeling bij de minister van Justitie en Politie.

Voorstellen voor bijzondere bevorderingen gaan vanuit de korpschef naar de minister van Justitie en Politie. Conform de geldende regels moet door de minister ook advies van de commissie voor overleg in politieambtenarenzaken worden gevraagd. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de overheid en van de politiebond, legt de voorlichting van de politie uit.

Door de onjuiste berichtgeving is onnodig onrust ontstaan binnen delen van de politieorganisatie. De berichtgeving ondermijnt de motivatie van het personeel van het KPS en schaadt de politieorganisatie, meent de korpschef. Hij geeft aan dat tegen de verantwoordelijken juridische maatregelen getroffen zullen worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May