Gouden huwelijk voor echtpaar Dhawtal-Orie in Saramacca
09 Dec 2013, 04:00
foto
Het gouden echtpaar met familie en dc Aroenkoemar Ramdhani.


Het echtpaar Dhawtal-Orie heeft samen met familie en vrienden zijn gouden huwelijk gevierd. De districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, was ook aanwezig tijdens het huwelijksfeest. Wederzijds vertrouwen en respect voor elkaar hebben, heeft dit huwelijk in stand gehouden, merkte hij op.

Het echtpaar heeft een zoon. Verder zijn er nu ook drie kleinkinderen: een jongen en twee meisjes. Harrypersad Dhawtal is in het toenmalige district Suriname geboren. In zijn jonge jaren heeft hij bij verschillende landbouwers gewerkt, voor een loon van 2,50 gulden per dag. Van kleins af doet hij aan landbouw en heeft nooit voor de overheid gewerkt. Het huwelijk was ‘geregeld’, maar geluk is er altijd bij geweest.

Hemwatie Orie is in het district Saramacca geboren en heeft haar echtgenoot altijd bijgestaan. Verder was de zorg van haar zoon aan haar toevertrouwd. Zij was bijkans dertig jaren werkzaam als schoonmaakster bij het ministerie van Justitie en Politie. Ook heeft zij op verschillende politieposten gewerkt: Tijgerkreek, Monkshoop, Groningen en Calcutta.

Het echtpaar woont intussen vijftig jaar in het district Saramacca. Volgens het echtpaar is wederzijdse vertrouwen en respect voor elkaar heel belangrijk in een huwelijk. Beiden verkeren in goede gezondheid. Ramdhani noemt mensen die tientallen jaren zijn gehuwd een voorbeeld voor de samenleving. Hij vraagt de zoon en kleinkinderen om dit voorbeeld over te nemen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May