PL-bestuur bestaat uit 27 personen
09 Dec 2013, 01:00
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo is super tevreden met de activiteiten en opkomst rond het vijftienjarig bestaan. (Beeld: René Gompers)


Pertjajah Luhur (PL) heeft een bestuur met maar liefst 27 leden gekozen zaterdag. Partijvoorzitter Paul Somohardjo zegt aan Starnieuws dat er veel werk te verzetten is en daarom heeft hij toestemming gevraagd aan de partijraad om het bestuur uit te breiden. PL is de partij met de meeste bestuursleden in Suriname. Naast Ronny Tamsiran zijn ook de ministers Soewarto Moestadja en Raymond Sapoen gekozen tot ondervoorzitter van de partij.

Somohardjo zegt dat het bestuur zo omvangrijk is, omdat er veel werk verzet moet worden. "Wij hebben mensen niet gevraagd om zonder reden zitting te nemen in het bestuur. Iedereen heeft een taak. Wij hebben drie ondervoorzitters en drie secretarissen. Daarnaast zijn er diverse presidia. Zij hebben allemaal hun verantwoordelijkheid. Ook de netwerken van de partij buiten Suriname moeten onderhouden worden", legt Somohardjo uit.

Vijftien jaar geleden is het noodbestuur van PL met vijf personen opgericht. Somohardjo merkt op dat de partij vanaf toen flink gegroeid is. Hij kijkt tevreden terug op de activiteiten die gehouden zijn rond het derde lustrum. "Ik ben de Almachtige er dankbaar voor dat het zo goed is gegaan. De leden en sympathisanten waren massaal aanwezig. Dit is een belangrijk meetmoment voor ons", zegt Somohardjo. Over de afwezigheid van de Nationale Democratische Partij (NDP) merkt de politicus op dat hij de komende week wel zal horen wat de reden was. Hij heeft geen contact gehad met NDP-voorzitter, president Desi Bouterse.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May