Somohardjo ergert zich eraan dat PL geen visie zou hebben
07 Dec 2013, 22:15
foto
PL-leider Paul Somohardjo wordt op het podium verwelkomd door 'koto misie's'. (Beeld: René Gompers)


Pertjajah Luhur (PL) is dik tevreden met de opkomst van de leden en sympathisanten in het partijgebouw, waar het derde lustrum van de partij gevierd wordt. De opvallende afwezige vanavond is de Nationale Democratische Partij (NDP), terwijl VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi tevens coördinator van het Nieuw Front prominent zijn stem heeft laten horen. De voorzitter van de jarige partij, Paul Somohardjo, laat duidelijk blijken dat hij leider is van de derde grote partij in het land.

Somohardjo kan zich niet voorstellen dat beweerd wordt dat PL geen visie heeft. President Desi Bouterse had zich in Nickerie laten ontvallen dat zijn coalitiepartners geen ontwikkelingsvisie zouden hebben. Somohardjo noemt de namen van doctorandussen, meesters en ingenieurs op in het bestuur, partijraad, regering en andere structuren. "Misschien wordt bedoeld den fisi, maar we zijn geen roofvissen. We zijn geen haaien en pataka's, maar wij hebben wel degelijk een visie", benadrukt de politicus.

Net als coalitiepartner ABOP-bestuurslid Marinus Cambiel het verwoordt heeft voor zijn partij, zegt Somohardjo dat zonder PL geen coalitie mogelijk is. Cambiel heeft tijdens het overbrengen van de felicitatie benadrukt dat ABOP in het regeercentrum is om daar te blijven. Volgens hem is de samenwerking met PL in 2015 in de coalitie in principe al beklonken. Somohardjo stelt dat PL is uitgegroeid tot een nationale partij en koerst naar verdubbeling van het aantal leden. Zijn partij komt weer in de coalitie meent Somohardjo. Hij laat open in welke combinatie. In mei volgend jaar moet het duidelijk zijn of een samenwerking met Nieuw Front, ABOP of NDP wordt. De politicus is bijzonder tevreden met de opkomst en de loyaliteit die de leden en sympathisanten hebben getoond.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May