Bouterse gaat niet meer naar Nickerie
07 Dec 2013, 14:00
foto
Rashied Doekhie: 'Het gaat juist goed met de rijstsector'


President Desi Bouterse gaat dit weekend niet meer naar Nickerie. Assembleelid tevens NDP-topper Rashied Doekhie zegt aan Starnieuws dat de president verhinderd is. Hij is bezig met de voorbereiding van zijn reis naar Zuid-Afrika om de uitvaart van Nelson Mandela bij te wonen. Bovendien heeft Bouterse andere zaken die ertussen gekomen zijn in Paramaribo.

Bouterse zou onder andere een ontmoeting hebben met de rijstboeren. "Wij hadden de uitnodigingen al verstuurd, maar de president heeft op het laatste moment afgezien van de reis. Dit betekent niet dat hij geen aandacht heeft voor de rijstsector", zegt Doekhie. Hij merkt op dat er nu juist heel veel gebeurt om de boeren tegemoet te komen.

Doekhie deelt mee dat dit seizoen 10.000 ha meer is ingezaaid. "Alle lozingen zijn opgehaald. Er is volop kunstmest verkrijgbaar. De toegangswegen tot de polders zijn aangepakt. Enkele boeren zullen klagen, meer uit politieke motieven, maar veel boeren zijn best tevreden over de gang van zaken", meent Doekhie. Hij zegt dat woensdag een documentaire op de televisie zal worden vertoond over de ontwikkelingen in de rijstsector. Doekhie deelt mee dat Bouterse binnenkort wel naar Nickerie zal gaan om de rijstboeren te ontmoeten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May