Pahladsingh: Alibux heeft mijn lezing niet begrepen
06 Dec 2013, 17:00
foto


Naar aanleiding van het artikel:'Pleidooi voor thorium-kernenergie komt verdacht over' van de heer Anwar Alibux, Chemisch Technoloog, en vuilnisman, zou ik als volgt willen reageren.

Schoenmaker houdt je bij je leest en geef geen onjuiste informatie door, vooral als je kennis van Internet download.
Na de lezing heb ik, neem ik aan, de heer Alibux duidelijk gemaakt dat hij mijn lezing niet had begrepen.

De strekking van mijn verhaal was/is dat wij in een energie-transitie periode terecht zijn gekomen en dat een nieuwe energiebron gekozen moet worden. Een oplossing is Thorium.

Belangrijk is ook dat, vooral arme landen, zo snel mogelijk hun energie-economie moeten aanpassen door naar een andere brandstof uit te kijken. Olie gaat naar 250 $ per barrel in de komende jaren. Suriname zal minstens 32.8
miljard moeten betalen voor de fossiele brandstoffen tot 2040.

Verder had de heer Alibux als vuilnisman toch moeten weten dat het verbranden van fossiele brandstoffen een groot probleem is/wordt voor Suriname. De CO2 uitstoot, NOx, SO2 en andere vervuilende stoffen komen toch in het milieu terecht.

Ik wil graag de heer Alibux verwijzen naar documenten van het IAEA (International Atomic Energy Agency)voor hij zich belachelijk maakt in zijn Surinaamse gemeenschap. Een goed document dat hij ook van Internet kan downloaden is IAEA TECDOC 1450 - Thorium Fuel Cycle - Potential benefits and Challenges.
Ik zeg er vaak bij in lezingen: The Benefits are from the STGR (6 miljard DM is in dit ontwerp door Duitsland geïnvesteerd) en de Challenges zijn voor degenen die Thorium over Internet propageren.

De heer Alibux begrijpt het niet dat er een Thorium Lobby tegen de Thorium Technologie gaande is. Dat zal voor hem te ver voeren.

Als hij de juiste deskundigen in de wereld zal ontmoeten, dan zullen die hem vrijwel zeker naar mij sturen.

Hoogachtend
Ir. Remond Pahladsingh
Expert Nucleaire Veiligheid Kernreactoren
Ontwerper van de STGR - Absoluut Veilige Kernreactor.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May