Jogi wil antwoord president over schenking China
06 Dec 2013, 07:00
foto
Assembleelid Mahinder Jogi


Assembleelid Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) vindt dat er veel onduidelijkheid bestaat over goederen die de Chinese regering voor de agrarische sector heeft geschonken. In een brief aan president Desi Bouterse stelt de parlementariër vragen over de schenking.

Jogi stelt dat de distributie van de goederen veel teleurstelling en boosheid teweeg heeft gebracht, omdat het er chaotisch aan toe zou gaan en er ook sprake zou zijn van partijdigheid. De politicus wil van de president weten om welke goederen het gaat en wat de bestemming hiervan is.

Het assembleelid wenst te weten welke criteria er gehanteerd worden en hoe de distributie van de gebruiksgoederen is geregeld. "Kan de president aangeven hoe nepotisme en corruptie bij de distributie van deze goederen zullen worden voorkomen? Is het de president bekend dat ook propagandisten en vlaggendragers van bepaalde in zijn coalitie voorkomende politieke partijen belast zijn met de distributie van de goederen? Is het de president bekend dat met deze schenking uit de Republiek China zwaar politiek wordt bedreven in het veld en dat de goederen hun werkelijke bestemming niet bereiken?", zijn vragen die Jogi afvuurt op Bouterse.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May