Veroorzaker aanrijding in bezit illegaal vuistvuurwapen
05 Dec 2013, 14:00
foto
Het wapen wordt door de politie in beslag genomen. (Foto: George Cheng Jr.-Bombelman.com)


Een man die woensdag de veroorzaker was van een aanrijding, bleek ook nog illegaal in het bezit te zijn van een vuistvuurwapen. De man reed in volle vaart met een grijze scooter in op een personenauto. Hij kwam met een grote snelheid vanuit de Lalarookhweg. Zonder vaart te verminderen sloeg hij de Kasabaholoweg in, richting Estreliastraat, terwijl hij steeds achter zich omkeek. Hij kwam op de rechterhelft van de weg terecht. De autobestuurder die claxonneerde kon de aanrijding niet meer vermijden. De man vloog van zijn scooter en liep een ernstige verwonding op aan zijn been.

Een EHBO-er die de man te hulp schoot, was er verbaasd over dat de man met zijn hevig bloedende voet opstond en omstanders vroeg hem te helpen zijn scooter aan de praat te krijgen, zodat hij kon wegrijden. Naar de adviezen van de EHBO-er luisterde hij niet, maar liep naar zijn scooter die op het wegdek lag. Het zadel met de kofferruimte eronder en de accu lagen naast het voertuig. Intussen arriveerden twee verkeersagenten.

Gearresteerd
Op een goed moment ontdekte de EHBO-er dat er onder het rechtervoorwiel van de wagen waartegen de brommer was aangekomen, een revolver lag. De loop en een deel van de cilinder van het vuistvuurwapen waren zichtbaar. De EHBO-er attendeerde de politiemannen er op. Een agent stapte naar de gewonde man en vroeg hem of hij wapens bij zich had. De man ontkende, maar werd gefouilleerd. Hij bleek ook nog in het bezit van een mes. Op de vraag van de agent of hij een pistool bij zich had ontkende de man.

Na aandringen van de agent met listige vragen, sloeg de man door. Hij zei het wapen in Frans-Guyana te hebben gekocht en vroeg aan de politieman het van de plek onder de wagen te halen en in het bos te gooien. De politie liet echter een speciale eenheid komen die de man arresteerde. De voorlichtingsdienst van de politie bevestigt tegenover Starnieuws de aanhouding van deze man die illegaal in het bezit was van een vuistvuurwapen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May