Sinterklaas en zwarte Piet verbannen van scholen
05 Dec 2013, 00:00
foto


Het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) wil dat Kinderdag voortaan gevierd wordt zonder Sinterklaas en zwarte Piet. Er moet volgens minister Ashwin Adhin een cultuuromslag rond Kinderdag komen. De scholen zijn al geïnformeerd om het komende jaar de aandacht te vestigen op de eigen cultuur.

Het Minov zegt in een persbericht, kort voor middernacht, de wens van de regering tot uitdrukking te brengen om de Surinaamse gemeenschap en met name de jeugd, ouders en leerkrachten te wijzen op het belang van onze eigen tradities, als het gaat om 5 december, Kinderdag. Er moet een nieuw bewustzijn ontstaan waarbij het Surinaamse element en waardigheid van ons volk centraal staan. "Het is van belang dat de aandacht op Kinderdag wordt gevestigd op de kinderen en geen andere bijfiguren die niets van doen hebben met onze cultuur", zegt het Minov.

Schoolradio en tv, Curriculum Ontwikkeling en het directoraat Cultuur hebben lesbrieven, radio- en tv producties gemaakt rond Kinderdag. Leerkrachten hebben instructies gekregen hoe deze dag in te vullen. Een delegatie van het Minov brengt vandaag bezoeken aan diverse scholen in stad en binnenland. De kinderen zullen in de bloemetjes worden gezet.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May