Minov komt met bureau naschoolse opvang
05 Dec 2013, 08:00
foto
Minister Ashwin Adhin (foto: ASP)


Het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) is bezig om een bureau naschoolse opvang op te zetten. ''De bedoeling van het bureau naschoolse opvang is dat we gaan moeten kijken hoe de betrokkenheid van het veld verbeterd kan worden. Dat wil zeggen dat niet alleen naar de input van leerkrachten zal worden gekeken, maar ook van de ouders, de inspectie van onderwijs, buurtmensen, maar ook overheidsstructuren zoals districtscommissariaten'', deelt minister Ashwin Adhin mee.

Het Minov wil de controle op het project opvoeren. Om dit te bewerkstelligen wordt het bureau opgericht. Volgens Adhin heeft president Desi Bouterse aangegeven met een zelfstandig orgaan te komen, zodat de output van het project wordt verbeterd. De minister zegt dat het project sturing nodig heeft van het ministerie en daarom deze stap wordt genomen. Naast het feit dat het bureau belast zal zijn met de controlemechanismen waarmee vooral de onderwijsinspecteurs belast zullen worden, wordt er ook gewerkt aan een curriculum voor het project. Ook het voedingsaspect zal streng worden gecontroleerd, zegt de minister.

''Vanuit het bureau wordt er een koppeling gemaakt met elke organisatievorm. Ten aanzien van de voeding zal bijvoorbeeld het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg rapportage moeten uitbrengen. Ook met de keukens zal er intensief contact zijn'', legt Adhin uit. Naast deze actiepunten wordt er ook een nieuw projectdossier samengesteld waarin duidelijk de projectdoelen worden vastgesteld. ''Mensen twijfelen of het project niet alleen met eten te maken heeft. Als je doelen vaststelt, moet je verbetering krijgen na een bepaalde tijd. Als je bijvoorbeeld aangeeft dat de leerprestaties van de leerlingen met tien procent omhoog moeten gaan, moet je kunnen meten en evalueren''. Zo zal het ministerie dan ook beschikken over statistieken. Zonder een projectdossier is elk project vaag", meent Adhin. Hij zegt dat het Minov eraan werkt om dit nieuwe concept zo gauw als mogelijk te introduceren.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May