Lachman: 'Mijn vader heeft percelen gekocht'
05 Dec 2013, 04:00
foto
Premdew Lachman ontvangt de grondpapieren van dc Wedperkash Joeloemsingh.


De tongen kwamen los in Nickerie toen bleek dat assembleelid Premdew Lachman (Nieuw Suriname) maar liefst zes grondbeschikkingen uitgereikt kreeg woensdag. Er werden insinuerende opmerkingen gemaakt door onder andere assembleelid Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP).

Doekhie zei dat in principe iedereen recht heeft op een stuk terrein, maar enkelen hebben zes gekregen. Juist mensen die geen dependance van RGB wilden hebben in het district, hebben meer gehad dan normaal, merkte de parlementariër op.

Terreinen gekocht
Lachman zegt aan Starnieuws dat hij tien jaar geleden de stukken ingediend heeft om de zes landbouwpercelen van zijn vader in orde te krijgen. "Mijn vader heeft deze terreinen meer dan dertig jaar geleden gekocht van derden. Vroeger werd de koop op het kantoor van de bestuursopzichter geregistreerd. Toen kwam de notaris niet aan te pas. Het gaat niet om percelen die wij gekregen hebben van de Staat", benadrukt het assembleelid.

"Ik heb geen misbruik gemaakt van mijn positie en heb mensen niet onder druk gezet. Wij hebben nog nooit een stuk terrein gekregen van de overheid", legt Lachman uit. Hij heeft de opmerkingen ook gehoord en hield er rekening mee dat mensen opzettelijk een politieke draai aan deze zaak willen geven. "Mijn vader is in het buitenland. Ik ben de stukken zelf gaan ophalen, want er is niks mis mee. Het gaat niet om een gunst, maar een recht om de papieren te krijgen voor landbouwterreinen die indertijd gekocht zijn", stelt Lachman. Hij is blij dat de documenten eindelijk in orde zijn gekomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May