In korte tijd ruim 300 beschikkingen uitgereikt in Nickerie
05 Dec 2013, 01:00
foto
Lachman Laigsingh is dolgelukkig met zijn grondpapieren. Deze worden hem uitgereikt door dc Wedperkash Joeloemsingh.


Binnen twee maanden zijn meer dan driehonderd grondpapieren uitgereikt in Nickerie. Woensdag ontvingen 120 burgers hun bereidverklaringen en/of beschikking. Anderhalve week terug was minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) in Nickerie om een honderdtal beschikkingen uit te delen in Nieuw Nickerie. In oktober ontvingen mensen in Wageningen hun stukken.

Districtscommissaris (dc) Wedperkash Joeloemsingh zei bij de uitreiking dat mensen vertrouwen moeten hebben in de afdeling Nickerie van RGB. Er wordt veel werk door deze unit verzet. Hij nam ook een kijkje op het hoofdkantoor hoe er gewerkt wordt in Paramaribo. Minister Relyveld die deze keer er niet bij kon zijn, feliciteerde via de telefoon de burgers die hun documenten hebben ontvangen.

Zekerheid belangrijk
Assembleelid Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) vroeg de mensen die hun stukken ontvangen hebben om er op te letten dat de stukken niet vervallen. Doekhie prees het werk dat verricht is in een korte tijd. De ondervoorzitter van de districtsraad Roy Sedoc, gaf aan dat de regering niet wacht op de verkiezingstijd om mensen te proberen met grondbeschikkingen om te kopen. De regering wil volgens hem dat de burgers zekerheid hebben. Daarom worden de beschikkingen zo snel mogelijk afgegeven als ze af zijn. Sedoc gaf aan dat ROGB Nickerie er niet is voor NDP’ers, maar voor eenieder.

Lachman Laigsingh (77) is heel blij met zijn toewijzingsbeschikking. Hij vertelt hoe hij de afgelopen veertig jaren, grote kwie-kwie’s, doksa’s en geld heeft moeten geven aan de mensen van het Domeinkantoor in Paramaribo. Ze vroegen gewoon: “ju saka abi furu moni en yu musu tyari bigi kwie kwie tra lesi”. Laigsingh deelt mee dat hij in Nickerie zijn stukken bijna vier maanden terug heeft ingediend. Hij is een paar keer geweest om te informeren naar de stukken en hij heeft een prima behandeling gekregen. Hij kreeg zelfs een stoel aangeboden. Dit vindt Laigsingh ongekend. Hij heeft geen woorden genoeg om te vertellen hoe dankbaar hij is met zijn stukken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May