Kinderen ressort Carolina vieren Kinderdag met First Lady
04 Dec 2013, 02:00
foto
First Lady Ingrid Bouterse deelt cadeautjes uit aan kinderen van ressort Carolina. (Foto: BIC Para)


Kinderen uit de inheemse dorpen Cassipora, Pierre Kondre en Redi Doti die op de Johan Cheliusschool zitten, hebben maandag Kinderdag ingeluid met First Lady Ingrid Bouterse-Waldring. Zij kregen een fruitzakje en een cadeautje en mochten genieten van kinderspelen en een clown. De echtgenote van de president werd vergezeld van de echtgenote van de minister van Openbare Werken, Georgine Parmessar, districtscommissaris Jerry Miranda en andere overheidsfunctionarissen.

“Deze regering houdt van alle kinderen, waar zij ook mogen zijn, omdat we ze nodig hebben om ons land te ontwikkelen”, zei Ingrid Bouterse. Het Burger Informatie Centrum Para meldt dat er nooit eerder een soortgelijke kinderdag viering is geweest in ressort Carolina. Miranda voelde zich vereerd om de First Lady in het inheemse dorp te hebben. Hij merkte op dat kinderen in het binnenland ook hoogwaardigheidsbekleders eens persoonlijk willen ontmoeten.

Kapitein Lesley Artist zei dat de regering de randvoorwaarden voor de ontwikkeling van het kind verbetert. ”Optimale stroomtoevoer, gezond drinkwater en 80% asfaltering van de weg die leidt naar het dorp, zijn belangrijke aspecten die het gerieflijk maken voor de jongeren om te studeren”, stelde Artist.
Het Instituut voor Nationale Sportselecties van het kabinet van de president, zal sportprogramma’s en sportaccommodaties neerzetten in deze drie dorpen. De plannen liggen klaar om uitgevoerd te worden deelde coördinator John Lieveld mee. Het instituut wil de inheemse jongeren uit deze dorpen de gelegenheid geven om hun talent te ontwikkelen, zodat zij kunnen doorstromen naar sport op nationaal- en internationaal niveau.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May