ABOP speelt in op mensonterende situatie Cababarak
04 Dec 2013, 04:00
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk legt de eerste steen voor de toilettengroep van Cababarak in Wageningen.


De ABOP heeft zoals twee maanden geleden beloofd, de daad bij het woord gevoegd om de mensonterende situatie in Cababarak te Wageningen op te lossen. Partijleider Ronnie Brunswijk had tijdens een oriëntatiebezoek toegezegd om een toilettengroep met bad voor de ruim negentig mensen te zullen bouwen.

Intussen is de fundering van deze toilettengroep al een feit en mocht Brunswijk zondag de eerste steen leggen, samen met de plaatselijke mensen. Dit gebeurde onder het toeziend oog van de ABOP-kern en de partijleiding. Het terrein en de barakken behoren toe aan de Stichting Machinale Landbouw (SML), terwijl de mensen met een onbekende status daar wonen. De 'gele partij' zal nagaan hoe de onzekere situatie van deze mensen weg te werken.

Ook de asbestplaten in de barakken vormen een gevaar. Brunswijk deelde mee dat de partij de mensen wil voorzien van nieuwe zinkplaten maar de asbestplaten moeten eerst op een professionele manier worden verwijderd. De mogelijkheden hiertoe worden bekeken. De ABOP maakt zich sterk in het westen en is al bezig met de verkiezingscampagne. Het bezoek aan Wageningen was onderdeel hiervan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May