Dc Sondrejoe vindt kritiek op hem onterecht
04 Dec 2013, 08:00
foto
Districtscommissaris Theodorus Sondrejoe. (Foto: Raoul Lith)


Districtscommissaris (dc) Theodorus Sondrejoe van Marowijne vindt dat er onterecht kritiek op hem wordt geuit. Hij zegt dat er veel projecten zijn, maar de middelen worden niet vrijgemaakt. Over problemen met onderwijs, waarbij leerlingen actie hebben gevoerd omdat zij geen biologieles krijgen, wil hij officiële informatie van de schoolleider of de rayoninspecteur. De dc heeft de leerlingen ontvangen voor een gesprek.

Sondrejoe merkt op dat hij ruime ervaring heeft in management, want hij heeft jarenlang bij het Nationaal Leger gezeten. "Maar als de middelen er niet zijn, kan ik niks uitvoeren. Alleen het ministerie van Regionale Ontwikkeling stort geld in het districtsfonds. Andere ministeries doen dat niet", klaagt Sondrejoe in gesprek met journalisten.

De dc vindt dat mensen te lang wachten om problemen aan te kaarten. Pas als zaken escaleren, wordt hij erbij gehaald. Hij vindt dat alle diensten in het district moeten meewerken, waardoor er geen escalatie plaatsvindt. De dc haalt aan dat Marten Schalkwijk een uitgebreid plan heeft gemaakt om de ontwikkeling in Albina aan te pakken, maar de middelen zijn niet beschikbaar hiervoor. Hij vraagt de tools om de job te kunnen klaren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May