Acht jaar geëist tegen verdachten roofoverval
03 Dec 2013, 18:00
foto


Tegen elk van de verdachten, Maikel B., Wilgo S., Guillermo L. en Giovanni G. heeft officier van Justitie, Nirmal Maikoe, acht jaar celstraf geëist in een berovingszaak. Op 17 januari werd er een roofoverval gepleegd bij de familie R. te Welgedacht C. De gewapende rovers drongen de woning binnen. Maikoe vindt het erg dat de verdachten de benadeelden in kwaad daglicht hebben geplaatst door te stellen dat het om drugsbazen ging.

Volgens Maikoe hebben de benadeelden geen slechte naam in de gemeenschap. Wilgo S. was de eerste die dit verzonnen verhaal verkondigde. Maikoe kan zich niet voorstellen dat de veroordeelde die al eerder in contact met justitie gekomen is, zijn leven niet heeft verbeterd.

De medeverdachten hebben verklaard dat Maikel B. de hoofdverdachte in deze zaak was en dat hij de overigen benaderd had om het strafbare feit te plegen. Maikel B. had aan de medeverdachten verteld dat er 50 kilogram drugs bij de benadeelden was en dat de cocaïne vervoerd zou moeten worden naar Frans- Guyana. Maikel B. had ook een jachtgeweer met een afgezaagde loop meegenomen. De veroordeelde ontkent zijn betrokkenheid bij deze roofoverval.

Het drama
De rovers hadden maskers op tijdens de beroving, maar het gehele gelaat was niet bedekt. De heer des huizes werd in zijn bovenbeen geraakt. De echtgenote werd met een mes onder bedwang gehouden. De zoon raakte in worsteling met een van de rovers, terwijl een andere crimineel met het slachtoffer bezig was. Op een gegeven moment wilde een van de rovers de kamer van de baby binnendringen, verklaarde de zoon op een eerdere rechtszitting. Hij hield de indringer tegen en duwde hem naar buiten. Een van de andere rovers eiste van hem dat hij zijn makker los moest laten, anders zou hij op zijn vader schieten. De zoon gaf geen gehoor hieraan en de rover schoot in het bovenbeen van de vader. Ook de moeder kreeg een snijwond aan haar hand. De zoon merkte op dat de vluchtauto aan de Welgedacht C weg, op de rovers wachtte. De dieven konden niks meenemen, maar lieten een tas met inhoud achter. De dochter en de zoon hebben slechts de schutter herkend.

Nadat de vier verdachten wegvluchtten, werd de politie van De Nieuwe Grond gealarmeerd. De hulp van de speciale eenheden werd ingeschakeld. De politie reed de daders klem, maar deze zagen kans om toch te vluchten. Op een gegeven moment verloor de bestuurder de controle over het stuur en belandde met het voertuig in de sloot. De taxichauffeur, Giovanni L. probeerde nog te vluchten, maar werd in zijn arm geraakt door de politie, die genoodzaakt was op hem te schieten. Alle vier criminelen werden gearresteerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May