Zes de bak in voor seksuele exploitatie meisje
03 Dec 2013, 15:00
foto


Vier mannen en twee vrouwen die voorlopig in vrijheid gesteld waren, moeten weer achter de tralies. Rechter Maytrie Kuldipsingh heeft op de zitting van maandag vonnis geveld in een zaak waarbij een dertienjarig meisje seksueel geëxploiteerd werd. Dit gebeurde in de periode van 12 juli tot en met augustus 2011, in het district Brokopondo.

Hoofdverdachte Edelien T. kreeg een celstraf van 3.5 jaar opgelegd. Fabian M. gaat voor drie jaar achter de tralies. Rashida J. en Arsinio C. moeten elk een gevangenisstraf van 2.5 jaar uitzitten, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Giovanni V. mag anderhalf jaar brommen. André K. kreeg een celstraf van anderhalf jaar. De rechter legde de straffen conform de eis van het Openbaar Ministerie op. Kuldipsingh merkte op dat kinderen beschermd moeten worden en dat zij er recht op hebben te genieten van het kind zijn.

Het kind kwam in contact met Edelien T. en werd meegenomen naar het Maripaston-gebied om als prostituee te werken. Haar was voorgehouden dat zij als cabaretdanseres zou werken. Aangezien zij lenig werd bevonden, moest ze prostitueren en met verschillende mannen tegen betaling seks bedrijven. Ook moest zij naakt dansen en heeft zij nare gevolgen moeten doorstaan.

Het slachtoffer liep vaker van huis weg en kwam dan enkele dagen niet terug. Op 25 juli 2011 werd er aangifte van vermissing gedaan bij de politie. Op 16 augustus 2011 heeft de politie het kind in het Maripaston-gebied aangetroffen, waarna een diepgaand onderzoek volgde.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May