Vier jaar geëist in berovingszaak
03 Dec 2013, 11:05
foto


Tegen de verdachte George A. heeft officier van justitie, Roy Elgin, een celstraf van vier jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, geëist. De verdachte zou op 4 september 2012 samen met twee personen een gewapende roofoverval hebben gepleegd in het district Brokopondo.

Bij de beroving hebben George A. en de twee anderen een hoeveelheid ruw goud, horloges, telefoontoestellen en andere spullen buitgemaakt. De verdachte heeft vanaf het begin steeds ontkend dat hij was betrokken bij de beroving. George A. beweert dat hij in het bos in een hangmat lag te slapen toen de beroving plaatsvond. De verdachte deelde mee dat hij samen met de anderen werd beroofd.

De benadeelde schakelde een dame in om een ping verzoek te sturen naar zijn mobiele nummer. De verdachte accepteerde het verzoek en de benadeelde zag de foto van George A. op het ping profiel van zijn mobiel. Hij herkende de verdachte positief als de rover. De benadeelde schakelde de politie in.

Volgens George A. had hij de mobiel van iemand gekocht voor SRD 300. De verdachte wordt bijgestaan door advocaat Oscar Koulen, die op de volgende zitting zijn pleidooi zal houden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May