Reactie Santokhi op commentaar Limburg
03 Dec 2013, 01:00
foto
VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi


De voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, Chandrikapersad Santokhi, gaat in op het commentaar van Cliffton Limburg (Limbo), verschenen op Starnieuws. Zijn reactie luidt als volgt:

”Ik spreek mijn treurnis uit over het taalkundig onvermogen van de heer Limburg om zijn gevoelens op correcte en gepaste wijze publiekelijk tot uitdrukking te brengen. Het siert de woordvoerder van een staatshoofd namelijk niet zich te bedienen van taal waar absoluut geen niveau van uitstraalt. En of hij zich nu verschuilt achter zijn journalistenpet of niet, zijn beschamende uitspraken leggen niet alleen ‘s mans ware aard bloot, maar hebben eveneens een negatieve reflectie naar ons staatshoofd, van wie hij tegen een zeer riant salaris, de woordvoerder is.

Indien hij wel over voldoende taalkundig vermogen had beschikt, zou Limburg terstond hebben ingezien dat het woord 'lafbek' nooit op mij van toepassing kan zijn. Louter vanwege het feit dat de gehele samenleving weet dat ik met opgeheven hoofd en een rechtschapen inborst, frank en vrij door het leven ga en altijd de dingen zeg zoals ze zijn. En dat ik, vanwege mijn natuurlijke geaardheid, nooit zal terugdeinzen op te komen en te strijden voor recht en waarheid, als het moet, zelfs met inzet van het hoogste offer dat daarvoor kan worden gebracht. ‘Zo zit ik nu eenmaal in elkaar,... that is me’.

Hoe beperkt Limburg’s ontwikkeling ook moge zijn, hij dient te weten dat wij Surinamers niet op een andere planeet wonen en ons degelijk bewust zijn van de gespannen sfeer en verderfelijke omstandigheden die hij moedwillig aan de lopende band schept met zijn geprefabriceerde en geënsceneerde programma’s. En ook dat we met gemak prikken door het door hem voorgekauwde commentaar op anderen die door een geselecteerde groep bellers tijdens de uitzending zogenaamd spontaan wordt geventileerd. Dat hij dat zelf niet inziet kan alleen worden toegeschreven aan een vermoedelijk gebrek aan verantwoordelijkheidszin.
Tot slot wil ik de heer Limburg erop attenderen dat bij iedere vorm van serieuze tweespraak een 'levelled playing field' in acht dient te worden genomen, zodat geen van de actoren in een 'upperhand' positie wordt gemanoeuvreerd...”. En zoals u dat zelf drommels goed weet, beste meneer Limburg, is dat bij u in de studio allerminst het geval."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May