Bond Estherstichting uitgenodigd door minister Amafo
03 Dec 2013, 02:00
foto
Werknemers van de Estherstichting tijdens de werk neerlegging in november. (Archieffoto)


De personeelsbond van de Estherstichting is door minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting opgeroepen voor een gesprek. Dit gesprek zal dinsdag plaatsvinden. De oproep is maandag gedaan, een dag voordat het gestelde ultimatum van 3 december zou verstrijken.

In de derde week van november legde het personeel spontaan het werk neer. Zij is ontevreden over personele en structurele zaken die te maken hebben met de Estherstichting. Personeel en bond willen praten over het gemis van een directeur, de primaire en secundaire belangen van het personeel en de organisatiestructuur van de stichting.

Tijdens de spontane actie van de bond is binnen een dag besloten het werk te hervatten, nadat een beleidsmedewerker beloofde er alles aan te doen dat de bond voor een gesprek zou worden uitgenodigd door de minister, die toen in het buitenland vertoefde. Eerdere brieven van het personeel aan de bewindsvrouw en het stichtingsbestuur waren onbeantwoord gebleven, wat reden voor de personeelsbond was om in actie te gaan.



Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May