Commissie moet discriminatie vrouw in wetgeving opheffen
02 Dec 2013, 22:00
foto
De Interdepartementale Commissie Wetgeving inzake Gender met directeur van Binnenlandse Zaken Adjaykoemar Moensi. (Foto: Biza)


De Interdepartementale Commissie Wetgeving inzake Gender, heeft onder meer als taak het toetsen van de nationale regelgeving op conformiteit met het Belem do Para verdrag en het Cedawverdrag. De werkgroep is vandaag door directeur Adjaykoemar Moensi van Binnenlandse Zaken (Biza) geïnstalleerd en voor een jaar benoemd.

De commissie moet voorstellen doen over het wijzigen van wetten die discriminatoir zijn tegen de vrouw en advies geven over het invoeren van regelgeving voor tijdelijke en toezichthoudende maatregelen. Een andere taak is het opzetten van overlegstructuren en het aangaan van samenwerkingsverbanden met instanties uit binnen- en buitenland.

Verplichtingen
Suriname heeft het verdrag van Belem do Para en het Cedawverdrag geratificeerd en hieruit vloeien verplichtingen voort. De commissie zal nagaan welke zaken nog zijn blijven liggen en welke al in uitvoering zijn. Het is van belang een goed beeld te hebben van zaken en bilaterale overeenkomsten die ons land heeft getekend, geeft de voorlichting van Biza aan.

De werkgroep bestaat uit Farcia Habieb (voorzitter namens Biza), Mireille Ngadimin (secretaris, Biza), Winied Roemer-Sabajo (Juspol), Sandhia Soekhoe- Hanoeman (Volksgezondheid), Gentie Mangroe (ATM), Nadia van Dijk-Plet (Stg. Ilse Henar Hewitt Juridische Bijstand) en Nancy Tai A Pin (Adek).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May