Hooghart proclameert op 20 december politieke partij
03 Dec 2013, 00:00
foto
Vakbondsleider Ronald Hooghart


Vakbondsleider Ronald Hooghart, die uit de NPS afkomstig is, zal op 20 december zijn politieke partij proclameren. Dit gebeurt na de herverkiezing van het bestuur van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) op dezelfde dag. Hooghart zegt aan Starnieuws dat de politieke partij geen onderdeel is van de vakcentrale. Mensen uit verschillende partijen zitten in het bestuur en zijn leden van de CLO.

Hooghart deelt mee dat andere partijen hem hebben gevraagd om zich aan te sluiten. "Een politieke partij met statuten, heeft zelfs aangeboden om de organisatie over te nemen. Maar ik kies daar niet voor. Ik richt een eigen partij op, want de mensen die ook met mij zijn moeten ook een onderdak hebben", legt Hooghart uit.

Hooghart wil in dit stadium niet veel informatie geven over de op te richten partij en wat de rol van minister Michael Miskin zal zijn hierin. "Dat zal blijken na de oprichting. Iedereen die meedoet, krijgt een rol", laat de vakbondsleider optekenen. Hij merkt op dat als vakbond niet alle belangen van de burgers behartigd kunnen worden. "Daarvoor moet je in het machtscentrum zijn. Als wij het voor het zeggen zouden hebben, zou Fiso nooit zijn doorgevoerd, maar als vakbond konden wij deze niet tegenhouden", stelt Hooghart. Nadat de politieke partij is geproclameerd, zal worden besloten met wie er samengewerkt wordt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May