RGB koopt terrein voor oplossing occupatievraagstuk
02 Dec 2013, 16:00
foto
Minister Steven Relyveld (foto: Raoul Lith)


Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft dichtbij Lelydorp een terrein van 21 ha gekocht om het occupatievraagstuk in het district Wanica op te lossen. Een voorstel hiertoe is goedgekeurd door de raad van ministers. Minister Steven Relyveld zegt dat diverse processen ondernomen worden om het probleem op te lossen.

De bedoeling is om het terrein dat gekocht is te verkavelen in honderdtal percelen. “De mensen die al een toewijzing hadden en van wie de grond geoccupeerd is, die zullen worden gecompenseerd”, legt de minister uit. Hij geeft aan dat iedereen die een compensatie moet krijgen op dat terrein komt. Ook voor de occupenten moet er een oplossing komen. ”Zij moeten uiteindelijk ook hun beschikking gaan krijgen”.

Volgens Relyveld is er voor een vreedzame manier gekozen om dit vraagstuk op te lossen. “Ze zijn strafbaar bezig en evengoed hadden de illegale bezetters in de gevangenis kunnen belanden. Maar de woningnood is groot en mensen hunkeren naar onderdak en grond. Dit moet worden opgelost”, meent hij. “Ik weet niet of het mij gaat lukken, maar ik probeer het gezicht weer schoon te maken van het ministerie”, stelt Relyveld. Hij merkt op dat het een van de opdrachten is, om de achterstanden weg te werken. “En dat lukt aardig ook”.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May