Schoolvervoer Commewijne niet gegarandeerd
02 Dec 2013, 04:00
foto
Dimitrie Tamsiran


Schoolvervoer voor scholieren in Commewijne is toch niet gegarandeerd. Bushouders zijn maar gedeeltelijk of helemaal niet uitbetaald. Kandidaat jeugdparlementariër, tevens scholier, Dimitrie Tamsiran trekt aan de bel.

"Ik heb met de buschauffeurs gesproken en zij hebben me aangegeven dat ze deels zijn uitbetaald. Anderen zijn niet eens uitbetaald". Tamsiran zegt dat de chauffeurs die totaal niet zijn uitbetaald, hebben gezegd morgen niet te zullen rijden. "Alleen de chauffeurs die deels zijn uitbetaald rijden", zegt de kandidaat voor het jeugdparlement.

Tamsiran zegt het erg te vinden dat de scholieren nu midden in hun schoolonderzoek, te maken zullen hebben met transportproblemen. Een chauffeur die verantwoordelijk is voor schoolvervoer in Commewijne bevestigt dat de betalingen nauwelijks hebben plaatsgevonden. Ook Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), reageerde vrijdag teleurgesteld. Hij zei aan Starnieuws dat er sprake is van opzet. Hij deelde mee dat selectief is uitbetaald. Volgens Themen is er sprake van opzet bij de Centrale Betaaldienst. Door deels uit te betalen, is het schoolvervoer niet gegarandeerd.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May