Grenada houdt Suriname op 1-1 in U-17 toernooi
22 Jul 2010, 21:45

Het U-17 voetbalteam van Suriname is er vanavond in het André Kamperveenstadion niet in geslaagd ook de tweede wedstrijd in het WK-kwalificatietoernooi in winst om te zetten. Tegen de leeftijdsgenoten uit Grenada bleef het team van bondscoach Ricardo Winter vrij verrassend steken op een 1-1 gelijkspel. Hoewel Suriname vrijwel de gehele eerste helft het spel dicteerde kwam Grenada op slag van rust op voorsprong. Direct na rust bracht Jermain Dabenta het Surinaams elftal weer op gelijke hoogte. Ondans de vele kansen voor Suriname bleven verdere doelpunten uit, mede door de uitblinkende keeper van Grenada.

Door het gelijkspel en de zege van 8-0 van afgelopen dinsdag op St. Vincent en de Grenadines komt het Surinaams elftal op vier wedstrijdpunten. Barbados gaat aan kop in het vierhoekstoernooi na de 3-0 winst vanavond op St. Vincent. In de eerste ontmoeting werd met 6-0 gewonnen van Grenada. Deze tussenstand betekent dat 'natio' zaterdag de afsluitende wedstrijd tegen Barbados moet winnen om de volgende kwalificatieronde te halen. Alleen de nummer één van het toernooi gaat door.

(op de foto links: U-17 bondscoach Ricardo Winter)