Drie bronzen medailles voor karateka’s Gymnasiade
01 Dec 2013, 20:00
De Surinaamse delegatie met de gewonnen medailles.

Met drie bronzen medailles hebben de karateka's van de Surinaamse Gymnasiade delegatie hun wedstrijden afgesloten. Zij hebben hun prijzen zaterdag in de CECAF Gymnasium in Brasilia in ontvangst genomen. De medailles zijn behaald door Shiva Parsadi, Amadeo Main (kumite -55 kg) en Ondeya Toyo.

Op het onderdeel kumite meisjes, -53 kg, behaalde Ondeya de derde plaats en ontving een bronzen medaille voor Suriname. Gianni Adjakoe en Guillermo Blokland hebben bij kumite -68 kg, meegedaan, maar zij behaalden geen finale plaats. In de eerste ronde kwam Gianni uit tegen Brazilië en hij won met 5-0. In de tweede ronde kwam Gianni uit tegen Frankrijk en verloor met 7-0. De derde wedstrijd vocht hij tegen Argentinië en verloor met 4-2.

Guillermo's eerste wedstrijd was tegen Argentinië en die verloor hij met 7-0. De tweede ronde tegen Frankrijk verloor hij met 3-0. Bij de derde ronde kwam hij tegen Brazilië uit en verloor eveneens met 3-0. Dus geen finaleplaats voor de jongens op het onderdeel kumite -68kg.

Ervaring opgedaan
Rohid Mohan en Jordy Kromoredjo hebben meegedaan op het onderdeel kumite -76 kg. Rohid kwam uit tegen Brazilië, waarbij een gelijke stand van punten was 1-1. Door een beslissing van de jury verloor Rohid van Brazilië. Jordy kwam hij uit tegen Frankrijk en verloor met 8-0. Deze partij was zeer zwaar en dat was duidelijk te merken, maar Jordy bleef doorvechten.

Al de karateka’s hebben hun best gedaan en zullen deze ervaring meenemen in hun verdere carrière. Voor Jordy Kromoredjo en Rohid Mohan is het een bijzondere prestatie, omdat zij zijn uitgekomen tegen jongens die veel zwaarder waren. Zij hebben tot de laatste minuut doorgevochten. Op 2 en 3 december zullen de judoka’s in actie komen.