Dood Paul Walker schokt Hollywood
01 Dec 2013, 12:00
foto
Paul Walker bij de première van 'The Fast and Furious 6' in London in mei dit jaar. (Foto: EPA)


Acteurs, kunstenaars en beroemdheden hebben geschokt gereageerd op de dood van acteur Paul Walker van ‘The Fast and The Furious’. De 40-jarige acteur is samen met een andere man om het leven gekomen bij een auto-crash in de Santa Clarita Valley in Californië.

Co-star Vin Diesel zei op Instagram: “Broer, ik zal je heel erg missen. Ik ben absoluut sprakeloos. De hemel heeft er een nieuwe engel bij.” Vrienden en co-sterren lieten zich in soortgelijke bewoordingen uit. “Je nederige geest werd vanaf het begin gevoeld, waar je ook was heeft je aanwezigheid een stempel gedrukt,” tweette Ludacris. “We waren als broers en onze verjaardagen slechts 1 dag na elkaar. Nu zul je altijd een plaats in al onze harten hebben. Je erfenis zal voor altijd voortleven.”

Tyrese tweette “Mijn hart doet zo zeer, niemand kan me doen geloven dat dit waar is. Vader God ik bid dat u duidelijkheid brengt over deze kwestie. Ik kan het niet begrijpen. Mijn hart doet pijn, het is gebroken, niemand kan mij overtuigen dat dit waar is. Bidden jullie luid voor zijn enig kind, zijn dochter en familie, Mijn God... mijn God... ik kan niet geloven dat ik dit schrijf.”

Getalenteerd
Walker had ook een hoofdrol in de aankomende film ‘Brick Mansions’, die in 2014 moet uitkomen. De film is een productie van studio Relativity Media. “We zijn geschokt en diep bedroefd om te horen van de plotselinge dood van Paul Walker,” zei Relativity-president Tucker Tooley in een verklaring. “Paul was een ongelooflijk getalenteerde kunstenaar, toegewijde filantroop en vriend. Onze harten gaan uit naar zijn familie en onze gedachten en gebeden zijn met hen.”

Walker was op weg naar een liefdadigheidsevenement voor Filipijnse slachtoffers van tyfoon Haiyan van zijn organisatie Reach Out Worldwide die hij in 2010 had opgericht als een quick response eerste hulporganisatie.
De rode Porsche Carrera GT kwam tegen een lichtmast aan, vermoedelijk door een hoge snelheid, en vatte vlam. Ook vertegenwoordigers van Universal Pictures gaven een verklaring uit. “Iedereen bij Universal is er kapot van. Paul was echt een van de meest geliefde en gerespecteerde leden van onze studiofamilie voor 14 jaar. En dit verlies is verwoestend voor ons.”

De zesde ‘The Fast and The Furious-’film ging in mei in première. Walker was bezig aan de volgende film. Hij heeft ook geacteerd in de drama Hours, een film die volgend jaar uitkomt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May