Sapoen: 'Suriname heeft lange weg te gaan in toerismesector'
01 Dec 2013, 10:00
foto
Minister Raymond Sapoen van Handel en Industrie


Suriname heeft een lange weg te gaan om de toerismesector tot ontwikkeling te brengen. Dit vindt minister Raymond Sapoen van Handel en Industrie (HI). ''Er moeten nog veel dingen in place worden gebracht om de potentie van de sector uit te buiten'', meent Sapoen. Vooral de service naar toeristen toe moet verbeterd worden.

Suriname weet ook nog niet hoe de culturele rijkdommen gebruikt kunnen worden voor de sector, zegt Sapoen. ''Als je kijkt naar de structuur en alle infra om de toerismesector, zie je dat er een toerisme board aanwezig is en dat er tour operators zijn, maar als je kijkt naar de alledaagse kwaliteit, dan schort er heel veel'', meent de HI-minister. Hij vindt dat de kwaliteit van de sector afhangt van de infrastructuur en de organisatie. Duidelijk moet worden vastgesteld welke richting opgegaan wordt met de sector en wat de gewenste output is. De voorwaarden moeten ook aanwezig zijn, zegt de minister.

Actie nodig
Sapoen stelt dat het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme wel goed op weg is met de regulering en ordening van de sector, echter vreest hij dat terwijl het gras groeit, het paard sterft. Er moet actie komen, vindt de bewindsman. Onder andere moet de service naar de klant minimale standaarden hebben. Sapoen deelt mee dat de sector samen met het Algemeen Bureau voor de Statistiek, al gestart is met het werken aan standaarden. ''Er moet worden toegezien dat alles conform de normen gebeurt''.

De minister vindt dat per district ook de cultuurbelevenis duidelijk moet worden belicht. Elk district heeft een eigen geschiedenis die weer kan leven. Sapoen zegt dat het niet alleen de taak van de overheid is om aan de sector te werken. De toerismesector moet ook de handen uit de mouwen steken. De overheid moet volgens hem een regulerende rol vertolken. Sapoen zegt dat de overheid toch nog de grootste rol vervult in deze sector. Volgens hem is het toerismewezen nog onvoldoende ontwikkeld in de private sector.
ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May