Dierenbescherming lanceert T-shirt voor fondsvorming
01 Dec 2013, 02:00
foto
De eerste T-shirt die door de stichting Dierenbescherming Suriname wordt gelanceerd zondag. (Foto: DBS)


Stichting Dierenbescherming Suriname (DBS) lanceert op de kerstboekenmarkt zondag een nieuwe T-shirtlijn. Drie keer per jaar: op de Moederdag 'bake sale' in mei, op Dierendag in oktober en op de kerstboekenmarkt in december, zal steeds een nieuw, pakkend DBS T-shirt ontworpen en gelanceerd worden. De T-shirts zullen behalve tijdens de activiteiten van de DBS, ook bij Readytex verkrijgbaar zijn.

DBS werd opgericht in 2001 met als doel alles te doen wat in het belang is van dieren en het dierenleven in Suriname. De organisatie is sterk afhankelijk van steun uit de gemeenschap. Daarom organiseert zij jaarlijks een aantal fundraisingsactiviteiten. Het eerste shirtje in dit nieuwe concept spreekt, of liever blaft, voor zich: Woof! DBS hoopt dat het publiek haar massaal zal steunen door trouw alle opeenvolgende T-shirts te gaan sparen.

De opbrengsten van de boekenmarkten en van de T-shirts komen de belangrijkste werkzaamheden van de DBS ten goede. Het geven van voorlichting is een van de pijlers van het werk van de stichting. "Veel van de verwaarlozingsgevallen komen voort uit onwetendheid, en voorlichting is daarom een uiterst belangrijk instrument. Een ander belangrijk onderdeel van het werk is de tijdelijke opvang van honden en katten in het asiel. De dieren krijgen er behalve eten en drinken ook de nodige medische zorg", zegt DBS.

De kerstboekenmarkt van de Stichting Dierenbescherming Suriname wordt gehouden op zondag 1 december van 9:00-13:00 uur op het terrein van het Dierenasiel aan de Kanangalaan, tegenover de Paramaribo Zoo.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May