Geen vergunning voor Hi-jet platform Indira Gandhiweg
30 Nov 2013, 11:00
foto
Het platform van Hi-Jet aan de Indira Gandhiweg. (Google Map)


Hi-Jet heeft geen vergunning om nabij het golfterrein aan de Indira Gandhiweg een helikopter platform te bouwen. Dit zegt jurist Edward Naarendorp die door buurtbewoners is benaderd deze kwestie juridisch na te trekken.

Naarendorp zegt aan Starnieuws navraag te hebben gedaan bij de autoriteiten, waaronder het districtsbestuur van Wanica die de vergunning zou moeten hebben afgegeven voor het opzetten van het platform. “Er is geen aanvraag gedaan, dus is er ook geen vergunning uitgegeven voor het platform”, zegt Naarendorp.

Buurtbewoners die zich verzetten tegen de komst van het platform stellen ook dat zowel luchtvaartvaartwaakhond Casas als de districtscommissaris van Paramaribo Zuidwest hebben bevestigd dat er geen vergunning is verstrekt. Dit in tegenstelling tot wat Hi-Jet zou hebben beweerd.
Naarendorp zegt dat de buurtbewoners rustig moeten afwachten. Er kan pas actie worden ondernomen wanneer er inderdaad sprake is van activiteiten die vallen onder last, hinder en geluidsoverlast, zoals in de wet staat vermeld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May