Groningen wordt toeristaantrekkelijk gemaakt
30 Nov 2013, 09:00
foto
Dc Aroenkoemar Ramdhani sluit een overeenkomst met Fairali desigh-engineering-consultancy.


De hoofdstad van het district Saramacca, Groningen, zal aantrekkelijk gemaakt worden. Het doel hiervan is om meer bezoekers aan te trekken en daaruit economische voordelen te halen. Om de stad aantrekkelijk te maken, is Fairali design-engineering-consultancy NV gevraagd om een studie te maken. Dit zegt districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani van Saramacca.

De studie is erop gericht om Groningen centraal te stellen als potentiële recreatie- en toeristencentrum. De studie wordt door Staatsolie gefinancierd. De resultaten van de studie zullen gebruikt worden om particulieren te interesseren om te investeren in Groningen. Ook zal in de studie worden meegenomen de mogelijkheden die het district in het algemeen biedt om het toerisme te stimuleren.
Ramdhani deelt mee dat Groningen dagelijks door tal van bezoekers wordt aangedaan. "Een leuk plaatsje is de algemene reactie. Met het Monumentenplein voor het districtscommissariaat, waar voor vrijwel alle nationale dagen een gedenkteken aanwezig is. Prachtig gelegen aan de Saramaccarivier. Jammer, dat het oudste zwembad Pireng verwaarloosd is en dat er nauwelijks horeca aanwezig is. Groningen heeft potentie om veel meer te bieden en kan een belangrijk recreatiecentrum worden", stelt Ramdhani.

Duurzame ontwikkeling
De studie moet een aantal vragen beantwoorden: hoe moet de infrastructuur aangepakt worden bij het Monumentenplein en langs de rivieroever, wat moet er gebeuren met het zwembad, hoe kan de rivier beter benut worden en welke andere faciliteiten heeft Groningen nodig om een facelift te ondergaan.

Ramdhani zegt dat voor de economische ontwikkeling van het district naast de aardoliewinning en landbouw, het toerisme de derde belangrijke sector is. Behalve inkomsten wordt er met de ontwikkeling van het toerisme ook extra werkgelegenheid gecreëerd. "Met de studie wordt de basis gelegd voor duurzame ontwikkeling van de toeristensector in Saramacca, maar ook voor verbetering van de infrastructuur van Groningen", benadrukt Ramdhani. De resultaten van de studie moeten in drie maanden bekend zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May