KTPI houdt dankdienst bij 65-jarig bestaan
29 Nov 2013, 12:00
foto


De KTPI houdt vanavond in het partijcentrum een dankdienst. De partij bestond donderdag 65 jaar. Voorzitter Willy Soemita zegt aan Starnieuws gekozen te hebben voor vrijdag, omdat zaterdag meer mensen vrij zijn. Hij deelt mee dat een interne bijeenkomst gehouden wordt, waarbij de Almachtige gesmeekt zal worden om land en volk te beschermen en te behoeden voor rampen.

De KTPI heeft ervoor gekozen om het rustig aan te doen en nu geen feest te vieren. Veel aanhangers van de partij zijn Javanisten die met de heilige vastenmaand bezig zijn, die op 5 december eindigt. "Wij hebben respect hiervoor en kunnen nu niet een uitbundig feest geven. Na de dankdienst hebben wij een cultureel gedeelte. Hier zullen wij ook stilstaan bij het verleden, heden en toekomst van de partij.

Hoewel de KTPI staat voor 'saamhorigheid en nationale eenheid in de hoogste orde', is er binnen de partij verdeeldheid. Oesman Wangsabesari, die ondervoorzitter was van de KTPI, is geroyeerd. Hoewel ook president Desi Bouterse, als voorzitter van de Mega Combinatie, heeft bemiddeld, zijn de plooien niet gladgestreken. Wangsabesari vecht zijn royement aan. Deze kwestie is nog in behandeling bij de rechter.

Soemita zegt dat het oordeel van de rechter wordt afgewacht. Er kan nu ook nog geen bestuursverkiezing worden gehouden. De rechter heeft gevraagd om dit aan te houden. De politicus merkt op dat de KTPI als partij 65 jaar lang aan de weg heeft getimmerd en in de toekomst een bijdrage zal blijven leveren. Hoe die toekomst eruit zal zien, is nog moeilijk te zeggen. "Wij zijn dankbaar voor wat er tot nu toe is bereikt en daarom is er gekozen om de Almachtige te bedanken", stelt de partij-topper.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May