Penitentiaire ambtenaren Nickerie staan niet achter Blijd
29 Nov 2013, 01:00
foto


De verdeeldheid binnen de bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) is duidelijk. In Paramaribo neemt de ledenvergadering een motie aan waarin de regering een ultimatum is gesteld tot vrijdag 00 uur. De regering moet een korpsleiding benoemen. De BPAS stelt dat Regillio Blijd de persoon is die de hoogste in rang is en de best opgeleide is binnen het Korps Penitentiaire Ambtenaren. Hij moet worden benoemd.

Penitentiaire ambtenaren in Nickerie hebben afstand genomen van de eis van de BPAS. Zij geven aan dat het benoemen van een korpschef een aangelegenheid is van de regering. Zij accepteren elke voordracht van de regering, doch geven de voorkeur aan iemand binnen het korps.

De meeste penitentiaire ambtenaren in Nickerie vinden dat het moeilijk communiceren is met Blijd. Zij eisen niet dat Blijd moet worden belast met de leiding van het korps. De BPAS blijft bij zijn eis. Indien de regering geen gehoor geeft aan de motie, zal de algemene ledenvergadering zich maandag beraden over de verder te ondernemen stappen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May