Verzoek invrijheidstelling politiemannen afgewezen
29 Nov 2013, 04:00
foto


Rechter Maytrie Kuldipsingh heeft op de rechtszitting donderdag het verzoek tot de voorlopige invrijheidstelling van twee politiemannen Haroenmohamed Nabibaks en Anielkoemar Kalipsingh, afgewezen. Zij worden ervan verdacht Celius Molius op 29 maart vorig jaar, vermoord te hebben.

De rechter merkte op dat er zeer ernstige bezwaren zijn tegen beide verdachten. De getuigen hebben belastende verklaringen in deze zaak afgelegd. Deze drie getuigen waren in de woning van het slachtoffer aanwezig. Ook hebben getuigen de politiemannen positief herkend. Dit gebeurde bij de spiegelconfrontatie. Kuldipsingh benadrukte dat zij de manier waarop het onderzoek bij de plaats van het delict is uitgevoerd, in haar finale oordeel zal meenemen.

Kalipsingh merkte eerder op dat verkeerde personen aangehouden zijn in deze zaak. Hij verklaarde dat hij reeds een maand van tevoren drie verlofdagen had opgenomen. Hij werd thuis bij zijn schoonouders in het district Nickerie aangehouden. Volgens de verdachte was dat niet zijn schuiladres, want zijn collega’s waren bekend met dit adres.

Over het wel of niet ontvankelijk verklaren van het Openbaar Ministerie zal de rechter de zaak nog een keer bekijken. Op 20 januari zal de officier van justitie met een strafeis komen in deze zaak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May