Erica Pinas niet opgesloten
28 Nov 2013, 22:03
foto
Erica Pinas is niet in verzekering gesteld.


De van oplichting verdachte Erica Pinas is niet in verzekering gesteld. Donderdagmiddag kregen mediabedrijven een bericht van de politievoorlichting dat de vrouw zich in de ochtend heeft aangemeld en in verzekering is gesteld. Nadat het bericht op Starnieuws verscheen, belde eerst een man naar de redactie en zei dat het bericht niet klopte. Hij zei dat Pinas niet is aangehouden en in zijn aanwezigheid vertoeft. Een half uur daarna stonden de man en Pinas, beiden erg boos, op de stoep van de redactie.

Pinas zegt na in de media te hebben vernomen dat zij wordt opgespoord, woensdagavond vanuit het binnenland waar zij werkt, gebeld te hebben naar de politie. Zij had meegedeeld dat ze zich donderdag met haar advocaat zou aanmelden bij de politie. Ze zei niets te maken te hebben met de oplichting waarvan zij wordt verdacht.

Politie geeft fout toe
Donderdagmorgen begaf zij zich samen met advocaat Benito Pick naar de politie. Zij zegt verhoord te zijn en rond 3 uur in de middag het politiebureau verlaten te hebben. Toen zij later op de middag het bericht van haar aanmelding en in verzekeringstelling las, werd zij erg boos. Op de redactie van Starnieuws werd haar duidelijk gemaakt dat het gaat om een bericht van de politie.

In bijzijn van Pinas maakte de redactie contact met inspecteur Humphrey Naarden van de afdeling voorlichting van de politie. Hij bevestigde dat Pinas zich heeft aangemeld. Volgens hem staat het woord in ‘verzekering gesteld’ verkeerd in het politiebericht . “Zij is wel aangehouden nadat zij zich heeft aangemeld, is voorgeleid en daarna heengezonden”, legt hij uit. Er werd ook contact gemaakt met advocaat Pick, die het relaas van Naarden bevestigt. Hij heeft de vrouw inderdaad begeleid om zich aan te melden. Naarden zegt aan Starnieuws meteen actie te ondernemen. Er zou een bericht van de politie uitgaan dat Pinas niet in verzekering is gesteld.

Pinas vindt het lastig dat zij werd opgespoord in een kwestie waar, volgens haar, zij niets mee te maken heeft. Een man zou een pandpapier dat op haar naam staat, hebben gebruikt om een andere persoon op te lichten. Omdat haar naam op het papiertje staat, werden zowel zij als de oplichter opgespoord. Pinas zegt dat zij haar pandbewijs is kwijtgeraakt. De man die het heeft gebruikt, kent zij helemaal niet.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May