Suriname naar Brazilië voor internationaal sporttoernooi
28 Nov 2013, 11:00
foto
De Surinaamse vertegenwoordiging op de International Schoolsport Federation Gymnasiade 2013.


Surinaamse sporters zullen gedurende 6 dagen hun karate en judo talenten tonen in Brazilia, Brazilië. Scholieren tussen de 14 en 17 jaar doen mee aan de International Schoolsport Federation Gymnasiade 2013. Er zijn 31 deelnemende landen.

De International Schoolsport Federation (ISF) is de internationale federatie van Schoolsport organisaties in verschillende landen of vertegenwoordigde organisaties. Door internationale competities in diverse sportdisciplines te organiseren stimuleert zij wedstrijden tussen studenten om beter onderling begrip te promoten. Het verbond zoekt ook hechte samenwerking met de schoolorganen van de lidlanden, met de betreffende internationale schoolsport federaties en met internationale organisaties met dezelfde doelstellingen.

Buurtsport en schoolsport zijn de peilers waarop het beleid van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken is gestoeld. “Dit beleid moet uiteindelijk leiden tot talent identificatie gevolgd door talentontwikkeling op het hoogste niveau, schrijft het ministerie in een persbericht.

De delegatie is woensdag vertrokken en zal van 28 november tot 4 december aan de twee takken van sport doen. Er zitten tien karateka’s en acht judoka’s in de delegatie. Voor zowel de judo-groep als de karate-groep reizen elk twee coaches mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May