Autohandelaren lijden verliezen door staking havenarbeiders
28 Nov 2013, 06:00
foto
Een voertuig is de vorige week in het water beland tijdens het lossen.


Door de staking van de havenarbeiders lijden handelaren die dagelijks hun auto's moeten inklaren, enorme verliezen. De hele organisatie is volgens Dhiraj Soekhai, voorzitter van de Vereniging van Auto-importeurs in Suriname (VAIS) helemaal in de war.

In een brief aan de directie van Integra Port Services vraagt de VAIS om duidelijkheid over de ontwikkelingen rond de dienstverlening naar de auto-importeurs toe. ''Het bedrijf heeft momenteel andere mensen in dienst genomen die geen weet hebben van zaken. Vanaf de aankomst van deze nieuwe arbeiders komen er onregelmatigheden voor tijdens de dienstverlening. Er is sprake van diefstal van autoaccessoires, zoals auto radio's en cd spelers. Daarnaast wordt er zeer omslachtig gewerkt. Ik ken autohandelaren die wekenlang moeten wachten op hun auto's. De hele organisatie van Integra is totaal in de war'', zegt Soekhai.

Hoe langer de auto's op de haven blijven, hoe meer de ondernemers in de kosten worden gejaagd, voert Soekhai aan. Per auto moet er op dagbasis gemiddeld US$ 6 tot 7 worden neergeteld. In de brief haalt de VAIS ook aan dat de bedrijfsnaam en de bedrijfsvoering van de handelaren in gevaar komen, mede door de slechte informatiestroom vanuit Integra. Klanten kunnen hierdoor niet van informatie worden voorzien, terwijl ze bestellingen hebben geplaatst en wachten op hun voertuigen. De vereniging vraagt ook wie verantwoordelijk moet worden gesteld voor de diefstal die volgens haar al jaren plaatsvindt. Soekhai zegt dat de vereniging duidelijkheid verwacht van Integra over de punten die zijn opgenomen in de brief.
ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May