Oplichters met 'schat van goud' aangehouden
27 Nov 2013, 18:00
foto


Drie mannen met de Chinese nationaliteit zijn door de recherche van het bureau Geyersvlijt woensdag aangehouden op verdenking van oplichting. De verdachten benaderden hun slachtoffers met een verhaal dat zij een schat hadden opgegraven die zij wilden verkopen. De schat zou volgens hen bestaan uit gouden stukken en gouden Boeddha beelden.

Door de schat te tonen, werd het vertrouwen bij de slachtoffers gewekt om de spullen te kopen. De voorwerpen zijn niet van goud. Dit bleek bij een onderzoek. De ene persoon die tot nu toe aangifte heeft gedaan, betaalde een groot geldbedrag in Amerikaanse dollars.

Toen de oplichters vandaag weer hun slag wilden slaan, werden zij door de recherche van het bureau Geyersvlijt aangehouden en de 'schat van goud' die zij bij zich hadden, is in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat deze mannen waarschijnlijk meer slachtoffers hebben gemaakt.
Benadeelden worden opgeroepen contact op te nemen met de recherche van het bureau Geyersvlijt. De verdachten zijn de 43-jarige H.Y., de 44-jarige Z.X. en de 43-jarige Y.S. Deze verdachten zijn hangende het onderzoek in verzekering gesteld, meldt de politievoorlichting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May