Jubileumjaar Unu Pikin start met kinderboekenfeest
28 Nov 2013, 03:00
foto


De boekenmarkt met kinderfeest aan de Boerbuitenweg luidt de feestelijkheden in bij de viering van het tienjarig bestaan van Stichting Unu Pikin. Van 14:00 uur tot en met 19:00 uur zullen vrijdag op deze locatie boeken, hapjes en drankjes worden verkocht. Op het programma staan andere activiteiten zoals knutselen, bellenblaas-wedstrijd, blikgooien en veldspelletjes.

Een van de kantoren is ingericht als ‘luisterkamer’, met kleden en kussens op de vloer. Daar vindt elk uur een bijzondere activiteit plaats. Verhalenverteller Guillaume Pool is om 14.00 te beluisteren. Om 15.00 uur kunnen de kinderen naar de poppenkast van Carol kijken en om 16.00 wordt een leuk verhaal voorgelezen. Daarna kunnen de kinderen om 17.00 uur met de mensen van Stichting Lezen knutselen en als afsluiting om 18.00 uur gaat Gerda Bijlhout voorlezen met de Kamishibai vertelkast.

Op de boekenmarkt zijn er boeken voor volwassenen te koop vanaf SRD 3: romans, informatief, religieus, kerst, kookboeken etc. Voor de kinderen zijn er leesboeken, voorleesboeken en strips. Alle gebruikte kinderboeken kosten 1 SRD, maar deze keer zijn er ook hele mooie nieuwe Kerstboeken te koop, bijvoorbeeld leuk als cadeau, zegt de stichting in een persbericht.

De deelname aan de activiteiten is gratis. De opbrengst is voor uitvoering van projecten van de stichting. Al twee keer eerder heeft Unu Pikin een kinderfeest georganiseerd. De laatste keer is vijf jaar geleden. Toen hebben bijna 200 kinderen meegedaan aan de spelletjes en knutselactiviteiten. De stichting richt regelmatig schoolbibliotheken in of helpt scholen aan meubilair. De meubels worden in de sociale werkplaats van de stichting gemaakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May