Bond wil Blijd als chef Korps Penitentiaire Ambtenaren
27 Nov 2013, 12:25
foto
Penitentiaire ambtenaren stemmen voor de motie waarin een ultimatum wordt gesteld aan de regering. (Foto: Raoul Lith)


De bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) stelt de regering een ultimatum tot vrijdag 00.00 uur. De algemene ledenvergadering eist dat de hoogste ambtenaar in rang met de beste opleiding, wordt belast met de leiding van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA). Dit is unaniem besloten tijdens een algemene ledenvergadering vandaag in het gebouw van 'de Moederbond'.

Bondsvoorzitter Gustaaf Gallant merkt op dat het ondenkbaar is dat een 'niet-Surinamer' president wordt van Suriname. Zo is het volgens hem eveneens niet mogelijk dat iemand anders, dan de best opgeleide persoon uit eigen gelederen, hoofd wordt van KPA. Volgens de bond is de functionaris die in aanmerking komt voor de benoeming Regillio Blijd.

De bond heeft vernomen dat minister Edward Belfort van Justitie en Politie iemand anders wil belasten met de leiding. De BPAS is fel gekant hiertegen. In de motie krijgt de minister tot vrijdag de tijd om duidelijkheid te brengen. Indien geen gehoor wordt gegeven aan de motie, zal de bond zich beraden over verder te nemen stappen. De algemene ledenvergadering komt dan maandag weer bijeen.

De voorzitter van 'de Moederbond' Errol Snijders merkt op dat er jarenlang over de leiding van het korps KPA wordt gesproken. Het wordt tijd om nu invulling hieraan te geven. De penitentiaire ambtenaren zijn laag ingeschaald, omdat de structuur van het korps nog niet rond is. De salarissen worden afgeleid van de rang en opleiding van de korpsleiding. De BPAS stelt dat er lang genoeg gewacht is. Deze zaken zijn allang afgesproken en dienen nu te worden uitgevoerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May